Choirs and other voices de Maria Balabaș | SEMI SILENT

Choirs and other voices

Maria Balabaș
A live radio show on stage

(1h01'00", octombrie 2017)

Maria Balabaş propune un show conceput ca o emisiune de radio live, cu publicul alături. Tema aleasă este muzica pentru ansambluri vocale compusă şi interpretată în România. Este un teritoriu destul de ascuns, accesul fiind oprit de lipsa înregistrărilor şi a informaţiilor prea numeroase vizavi de activitatea compozitorilor, dar şi de o anumită percepţie nefavorabilă care include prezumţia de festivism sau un naţionalism prea explicit. Maria Balabaş face o selecţie personală şi propune spre ascultare piese emoţionale, care uimesc prin modernitatea limbajului sau a tematicii sau, care, dezvăluie pur şi simplu frumuseţea şi necesitatea cântului împreună.

Choirs and other voices a fost realizat în cadrul proiectului HER VOICE și prezentat publicului pe 20 octombrie 2017 la Teatrul Apollo 111.
*
Maria Balabaș este jurnalistă și muziciană. Moderează emisiunea Dimineața crossover de la Radio România Cultural și a creat proiecte dedicate noilor forme de creație radiofonică (Generația sonoră). În 2014 a fost nominalizată la Prix Europa (Berlin) pentru documentarul Maria Tănase – Soundtrack urban pentru o divă. A inițiat grupuri muzicale precum Avant’n’Gard și Soare Staniol, inspirate de tehnicile de improvizație, muzica electronică, tehnici ale muzicii acustice. Creează instalații generate de interesul artistic pentru forma de memorie auditivă specifică înregistrărilor de teren.

  1. empty-01
  2. mute-02