Câte feluri de liniște există? | SEMI SILENT

Câte feluri de liniște există?

Andreea Popa

Prima la care mă gândesc este liniștea de care am nevoie ca să mă pot gândi la ale mele. Head space. Foarte important și relativ greu de obținut.

Pormă mă gândesc la liniștea relaxată dintre 2 prieteni. Atunci când nu e nevoie să umpli fiecare secundă cu vorbe, poți să hang out în liniște împreună.

Mai e și liniștea non-verbală. Liniștea cu diferite înțelesuri, în funcție de context, inserată în comunicare. Încerc să o exersez, am realizat că limbajul e neputincios.

Când dai o tură în parc dimineața, nu se aud decât rațele, frunzele, apa și eventual o ciocănitoare din când în când. Se califică la liniște. La fel și pe munte, chiar dacă fluieră vântul. Evident, și la mare, chiar dacă foșnesc valurile.

Dar se pare că cea mai importantă e liniștea sufletească. Este o stare precară și eluzivă atinsă atunci când reușești să zâmbești în ciuda tuturor șuturilor în gură pe care ți le iei de la viața de om mare.

Oh, și am uitat liniștea pe care o capeți atunci când te uiți la un animal care doarme. Respiră regulat, e complet vulnerabil și cumva asta face ca lumea să ți se pară ok pentru un moment.

Atât.

Șșș, se numără liniștea

Anca Pandrea

aici se fabrică liniştea

Gabi Eftimie

***

Simina Oprescu

***

Mugur Grosu

Niciodată, nicăieri

Beatrice Sommer

 

 

Toate textele

  1. mute-01
  2. empty-01