ABOUT US | SEMI SILENT

Platformă de podcast pentru radio art,
documentar sonor de creație și field recording.

DESPRE NOI

SEMI SILENT este un proiect ce reinventează la scară locală creația sonoră și propune o alianță între sunet & patrimoniu imaterial. Arta radio însă ne inspiră de asemenea, tradiția ei existând încă de la apariția mediului radiofonic. Numele proiectului vine de la un manifest din 1933 despre radio și cum acesta trebuie să ia în considerare spațiul, nu doar sunetul sau vocea! Numai că astăzi posturile comerciale ignoră o astfel de artă, iar cele de stat în România, o practică în studio și o împachetează ca teatru, ficțiune, biografie. Proiectul nostru se prezintă ca o platformă online de podcasturi de artă radio, documentar sonor de creație bazate pe înregistrări de teren.

 

SEMI SILENT este realizat de Jumătatea plină prin programul Sâmbăta sonoră.

Jumătatea plină a fost fondată în 2006 pentru a promova banda desenată de autor și creația sonoră și muzicală contemporană.

 

ECHIPĂ

Jumătatea plină: Anamaria Pravicencu & Octav Avramescu

Site: Marius Weber / Next Hype

Concept vizual: Miloš Jovanović

Fotografii: Nicu Ilfoveanu, Irina Stelea

 

CONTACT

Contact general: contact@semisilent.ro

Open call: call@semisilent.ro

 

FACEBOOK PAGE

 

PARTENERI

SEMI SILENT este susținut de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri: ARTE Radio, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Ordinul Arhitecților din România, Asociația Les herbes folles, Asociația Dala, Asociația ARTeast, Colectiv A

Sponsor: Corcova

Parteneri media: Zeppelin, Sub25, DOR, Revista Arta, Scena9, feeder.ro

logosambatasonora
aretradio-black
afcnnegru

  1. mute-01
  2. empty-01