În scris pari mai puternică de Diana Voinea | SEMI SILENT

În scris pari mai puternică / In writing you seem stronger

Svetlana Cârstean și vocile. Din cap, de pe hârtie, din microfon.
Diana Voinea
(31’14”, noiembrie 2017)

Am stat de vorbă cu Svetlana Cârstean într-o cafenea și ne-am luptat cu vocile din jur. Pentru că are o voce la fel de delicată precum statura, dar mult mai puternică în scris. După cum i s-a și spus la lansarea primului volum de poezii, Floarea de Menghină (editura Cartea Românească, 2008). De la jurnalism, la scriitură de jurnal, la poezii, la moderarea Intersecțiilor de miercuri, Svetlana Cârstean a schimbat numeroase voci și continuă să le schimbe.

*

Diana Voinea este copywriter. De doi ani se plimbă cu un recorder în geantă și înregistrează sunetele orașului. Cam tot ce a înregistrat într-un an a folosit pe un album de field recording ambient. Ascultă câteva podcasturi și pune la cale unul. O interesează memoria vocilor și poveștile create cu sunete.

 


 

We chatted with Svetlana Cârstean in a café and we fought with the voices around us. Because she has a voice as delicate as her stature, but much stronger in writing. As she was told at the launch of the first volume of poems, Floarea de Menghină [The Vice Flower], Cartea Românească Publishing, 2008. From journalism, journal writing, poetry, to the hosting of the Wednesday Intersections talks, Svetlana Cârstean has changed many voices and continues to change them.
*
Diana Voinea works as a copywriter. Since two years she walks with a recorder in her bag and records the sounds of the city. About all she recorded in a year she has used on an ambient field recording album. She listens to a few podcasts and is up to one. Her interest is in the memory of voices and in stories created with sounds.

Listen more

Ana Teodora Popa
A poem by Gabi Eftimie (English, Romanian)

7’11” // October 2020

Ana Teodora Popa
A poem by Gabi Eftimie (English, Romanian)

7’11” // October 2020

Manja Ristić
Selection of poems

18’28” // December 2019

Manja Ristić
Selection of poems

18’28” // December 2019

Jasmina Al-Qaisi
A moan on mating burnouts

2’43” // 2018

Jasmina Al-Qaisi
A moan on mating burnouts

2’43” // 2018