Podcast platform for sound art, radio art and field recording

PREMIILE SEMI SILENT

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură SĂPTĂMÂNII SUNETULUI pentru celebrarea creației sonore și radiofonice, cel mai tânăr actor al creației contemporane locale și acordă 3 premii pentru Ars Acustica, primele premii de acest tip din România, menite să încununeze și să încurajeze în același timp creația a trei artiști din domeniul sunetului ce au contribuit la construcția imaginarului sonor contemporan.

 

PREMIILE SEMI SILENT

 

Maria Balabaș

Pentru eforturile de a transforma și în România radio-ul în artă, pentru subiectiva afirmare a intențiilor personale în acest mediu, pentru siguranța vocii, formatele candide și miile de ore de înregistrări.
Biennale Trip răstoarnă rigoarea canonică a discursului artei contemporane și transformă o vizită la Bienala de la Veneția într-o împletitură intimistă de senzații, impresii și observații.

 

Mara Mărăcinescu

Pentru excelența urechilor de inginer de sunet și a inimii de artist; pentru construcția înregistrare-cu-înregistrare a unei voci feminine puternice și pentru implicare constantă și necondiționată în dezvoltarea proiectului SEMI SILENT ca platformă deschisă noilor creatori independenți pe care îi reprezintă.
Feminisme personale este o lucrare de cercetare, dialog și introspecție, eseu editat sonor cu rafinament, excelent din punct de vedere tehnic și plin de umor.

 

Cornel Brad

Pentru propunerea ascultării ca mod de reprezentare și reflexul înregistrării sonore din partea unui artist ce la trunchi este om de imagine; pentru perseverență, curiozitate și entuziasm, și nu în ultimul rând pentru recordul de „heavy rotation” pe platforma SEMI SILENT a piesei Un cântec vesel cu Neagu Djuvara, o bijuterie a genului.
Înregistrările cu Neagu Djuvara deschid proiectul Oameni.Putere.România inițiat de Cornel Brad.

 

Premiile au constat în accesorii de sunet în valoare totală de 1236 lei.

Decernarea premiilor a avut loc la Muzeul Național de Artă Contemporană în data de 4 martie 2018, în cadrul SĂPTĂMÂNII SUNETULUI.